Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

Συμβουλές για υγεία και Μακροζωία

Σε σύγκριση με τα αρχεία που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα, η μέση ηλικία ζωής και η μακροζωία του σήμερα έχει υπερβεί πράγματι αυτές του παρελθόντος. Υπήρξε μια εποχή που το προσδόκιμο ζωής των γυναικών κατά μέσο όρο ήταν να ζήσει μέχρι τα τέλη των σαράντα της, ενώ κατά μέσο όρο οι άνδρες είχαν προσδόκιμο ζωής μόνο μέχρι τα μέσα της ηλικίας των σαράντα. Αυτό μπορεί να φαίνεται ειρωνικό ειδικά όταν βλέπουμε ανθρώπους από μια παλαιότερη γενιά, που έχουν γεννηθεί κάποια στιγμή μετά το 1900 και είναι ακόμη και σήμερα ζωντανοί.Στην σύγχρονη εποχή το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί δραματικά ξεπερνώντας τα 70 έτη. Σήμερα, οι γυναίκες αναμένεται να ζήσουν μέχρι την ηλικία των 90 και οι άνδρες μέχρι τα 80. Αν και σπάνιο βλέπουμε ανθρώπους να ζουν και πέρα από την ηλικία των 100. Σύμφωνα με τους ειδικούς της επιστήμης, βρίσκοντας ένα άτομο το οποίο είναι ζωντανό μετά την ηλικία των 125 είναι σίγουρα ένας άθλος. Πολλοί άνθρωποι μπορούν να ζήσουν πέρα ​​από την ηλικία των 90 για όσο διάστημα λαμβάνουν τη σωστή ιατρική περίθαλψη και είναι γενικά υγιείς.

Οι περισσότερες από τις ασθένειες που έχουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα των κακών διατροφικών συνηθειών, σε συνδυασμό με την έλλειψη άσκησης και μια λίστα των ανθυγιεινών συνηθειών όπως το πολύ αλκοόλ, τα ναρκωτικά, το κάπνισμα και πολλά άλλα. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι μερικοί άνθρωποι έχουν γενετική προδιάθεση για καρδιοπάθειες, Αλτσχάιμερ και άλλα. Έδειξαν επίσης ότι εν μέρει είναι η γενετική που καθορίζει τη μακροζωία ενός ατόμου.

Πώς ειδικοί σε θέματα υγείας καθορίζουν τη μακροζωία; Αυτό που συνήθως κάνουν είναι να μελετήσουν το οικογενειακό ιστορικό ενός ατόμου και να αναζητήσουν κυρίαρχους γενετικούς παράγοντες που μπορεί έχουν ως απαύγασμα ένα μεγάλο ή μικρό προσδόκιμο ζωής. Αν έχετε οικογενειακό ιστορικό διαβήτη ή εάν οι ίδιοι έχετε ήδη, ο γιατρός μπορεί μόνο να βοηθήσει στη μείωση των κινδύνων αυτών, αλλά δεν θα είναι σε θέση να σταματήσει την ασθένεια εντελώς. Οι γιατροί θα εξετάσουν επίσης τον τρόπο ζωής σας, για να δει εάν είστε επιρρεπείς στον αλκοολισμό, εάν είστε καπνιστής, αν έχετε προβλήματα που συνδέονται με τα ναρκωτικά, αν έχετε οποιεσδήποτε διατροφικές διαταραχές όπως η βουλιμία ή η ανορεξία, αν έχετε καθημερινή σωματική δραστηριότητα και τα παρόμοια και αν τύχει να απαντήσει ναι σε ορισμένες από τις παραπάνω ερωτήσεις, τότε μπορείτε περιμένετε να έχουν μικρότερο χρόνο ζωής.

Ποια είναι μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το προσδόκιμο ζωής και την καταπολέμηση της γήρανσης; Ξέρατε ότι ορισμένες μορφές καρκίνου, η νόσος του Alzheimer και οι περισσότερες ασθένειες είναι ιάσιμες αν γίνει έγκαιρη διάγνωση;

Μόλις ξέρετε αυτό, θα καταλάβετε την αξία της ιατρικής περίθαλψης και πώς πρέπει να εισάγετε στην καθημερινότητα σας μια ρουτίνα εξετάσεων. Γιατροί και εναλλακτικοί θεραπευτές σε θέματα υγείας βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση για να βρουν πως μπορούν να πετύχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου