Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Θετικά και αρνητικά συναισθήματα

Το συναίσθημα είναι ενέργεια-in-Motion. Είναι ένας τρόπος για να εκφράσει τον εαυτό του στη ζωή. Είναι η ποιότητα του πώς σχετίζεται με τη ζωή.
Τα συναισθήματα που εκφράζονται από τον άνθρωπο μπορούν να χωριστούν σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Μπορούμε να τους θεωρούν ως πόλωση, καθώς απέναντι από το άλλο, ή θα μπορούσαμε απλά να πούμε ότι υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή, όπου ένας τύπος συναισθήματα αλλαγή στο άλλο είδος των συναισθημάτων.

Μπορούμε να ονομάσουμε τα δύο είδη των συναισθημάτων αρνητικές και θετικές. Αυτό δεν είναι τόσο η κρίση, όπως είναι η περιγραφή της κύριας προσφυγής της κάθε ομάδας. Κρίνοντας είτε ως «καλή» ή «κακό» δεν είναι πολύ χρήσιμη.

Αρνητικά συναισθήματα εκφράζουν μια προσπάθεια ή πρόθεση να αποκλειστεί. Ενίσχυση της τη δική της θέση κάποιου εις βάρος των άλλων. Κρατώντας κακά πράγματα μακριά, καταστρέφοντας ό, τι γίνεται αντιληπτό ως απειλή. Τα αρνητικά συναισθήματα που τροφοδοτείται από μια υποκείμενη φόβο για το άγνωστο, ο φόβος των ενεργειών των άλλων, και την ανάγκη να τους ελέγξει ή να σταματήσει να αποφύγει να υποστεί ζημία.

Θετικά συναισθήματα εκφράζουν μια προσπάθεια ή την πρόθεση να συμπεριλάβετε. Λαμβάνοντας το σύνολο υπόψη. Εργασίας για να μάθετε περισσότερα απόψεις, αλληλεπιδρούν περισσότερο με τους άλλους, απολαμβάνοντας κάνει τα πράγματα καλύτερα. Τα θετικά συναισθήματα που τροφοδοτούνται από ένα υποκείμενο επιθυμία για την απόλαυση και την ενότητα.

Αρνητικά συναισθήματα είναι, για παράδειγμα: απάθεια, θλίψη, φόβος, μίσος, ντροπή, κατηγορώ, λύπη, αγανάκτηση, θυμός, εχθρότητα.

Θετικά συναισθήματα είναι, για παράδειγμα: το ενδιαφέρον, τον ενθουσιασμό, την πλήξη, το γέλιο, η ενσυναίσθηση, η δράση, την περιέργεια.

Υπάρχει μια σειρά από διαφορετικά συναισθήματα σε κάθε κατηγορία. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάποιοι είναι πιο θετικά ή αρνητικά από τους άλλους. Αλλά δεν είναι κατ 'ανάγκη πρακτικό να τα τοποθετήσετε σε μια γραμμική κλίμακα, αφού καθένα από αυτά είναι μια σύνθεση από διάφορα στοιχεία.

Κάποια συναισθήματα καμουφλάζ ως θετικό ή αρνητικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι το αντίθετο από αυτό που προσποιούνται. Υπάρχει ένα είδος κρίμα που εμφανίζεται ως γνήσια ανησυχία για τους άλλους, αλλά το οποίο παίρνει μάλλον άνεση στο ότι κάποιος άλλος είναι σε χειρότερη κατάσταση από ό, τι μπορείτε. Υπάρχει μια συγκαλυμμένη εχθρότητα που μάσκες ως φιλικότητα, η οποία μπορεί συχνά να είναι δύσκολο να εκτιμηθεί στην αρχή. Ομοίως, ορισμένα είδη του θυμού ή δακρύων μπορεί να μοιάζει αρνητική, αλλά μπορεί πραγματικά να είναι μια έκφραση της συμμετοχής και της μέριμνας για το σύνολο. Είναι ο μηχανισμός και τα κίνητρα που μετράει, πάνω από την επιφανειακή εξωτερική εκδήλωση.

Μπορεί να ακούγεται σαν τα αρνητικά συναισθήματα είναι απλά κάτι για να ξεφορτωθεί. Δεν είναι τόσο απλό, όμως. Αποτελούν σημαντικές λειτουργίες. Βασικά δείχνουν ότι υπάρχει κάτι κάποιος δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να ασχοληθεί με. Σε περίπτωση που γίνεται κίνητρο για να μάθει στη συνέχεια και να ασχοληθεί με το θέμα, ότι είναι πολύ χρήσιμο. Εάν κάποιος είναι πάντα χαρούμενη, θα μπορούσε κανείς να χάσετε παρατηρήσει πράγματα που είναι λάθος.

Θετικά και αρνητικά συναισθήματα είναι πολικότητες. Δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από ένα και μόνο να κρατήσει το υπόλοιπο. Τελικά θα πρέπει να ενσωματωθούν.

Συνήθως, τα αρνητικά συναισθήματα σε έναν πελάτη θα μας σημείο προς τους τομείς που πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία. Δείχνουν ότι υπάρχει κάτι εκεί που το άτομο δεν ασχολείται με. Θα θέλαμε να ασχοληθεί της μαζί τους και να τις μετατρέπει σε κάτι πιο χρήσιμο και διασκεδαστικό.

Τα αρνητικά συναισθήματα είναι χρήσιμα ως κίνητρο για τη μετακίνηση μακριά από αυτό που κάποιος δεν θέλει. Τα θετικά συναισθήματα είναι χρήσιμα ως κίνητρο για τη στροφή προς αυτό που θέλει.

Πρόβλημα εισέρχεται όταν τα μέρη του συστήματος να κολλήσουν. Ιδιαίτερα όταν δείτε τις λειτουργίες αντιστραφεί και το άτομο αρχίζει να κινείται προς αυτό που δεν θέλει. Ως εκ τούτου, κόλλησε αρνητικά συναισθήματα αποτελούν πρωταρχικό στόχο για τη μεταποίηση.

Οι άνθρωποι μπορεί να εκφράσει όλα τα είδη των συνδυασμών αυτών των συναισθημάτων. Μερικοί άνθρωποι θα είναι αρκετά χρόνια κολλημένοι σε ένα αρνητικό συναίσθημα, όπως η θλίψη για παράδειγμα. Άλλοι μπορεί να κολλήσει σε μια θετική, όπως η ικανοποίηση, και δεν θα είναι σε θέση να βιώσει αρνητικά συναισθήματα, ακόμα και όταν χρειάζεται.

Άλλοι θα σε στρεσογόνες καταστάσεις αντιδρά σύμφωνα με ορισμένες συναισθηματικές συνήθειες. Όπως, ένα πρόσωπο που ενδεχομένως κρύβουν τη θλίψη ή φόβο ότι παίρνει προκαλείται από ορισμένες συνθήκες. Μια απλή παρατήρηση μπορεί να πατήσει ένα κουμπί που απελευθερώνει pent-up θυμό.

Ο στόχος στον τομέα της μεταποίησης είναι να κάνουν τους ανθρώπους πιο υγρό από την άποψη των συναισθημάτων. Σε θέση να χρησιμοποιήσει ό, τι συγκίνηση είναι η πλέον κατάλληλη, και να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει το πλήρες φάσμα ανάλογα με τις ανάγκες. Το πιο πιθανό ένα άτομο που είναι ρευστή και ευέλικτη θα επιλέγουν να ζήσουν ως επί το πλείστον σε ένα θετικό πλαίσιο του μυαλού. Αλλά ο στόχος είναι στην πραγματικότητα ολοκλήρωσης, προχωρώντας πέρα ​​από τη θετική / αρνητική ιδέα εντελώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου